Κυριακή

Ψάρια και Μήλα - Οι φύλακες Άγγελοι της Καρδιάς

Συνεχίζοντας τη θεματολογία του προηγούμενου post μου, αναδημοσιεύω τα τελευταία ευρήματα των ερευνών  καταξιωμένων και διεθνώς αναγνωρισμένων φορέων και ιδρυμάτων γύρω από την δύναμη της σωστής διατροφής. Επειδή η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί, όσο και αν κάποια συμφέροντα θα ήθελαν να την καταπνίξουν, συσσωρεύονται αποτελέσματα μελετών που δείχνουν ότι  σε κάθε περίπτωση που ερευνάται, τα σκευάσματα με απομονωμένες δραστικές ουσίες είναι πρακτικά  άχρηστα σε αντίθεση με τις τροφές που  περιέχουν τις δραστικές ουσίες σαν φυσικά συστατικά ενός σοφά σχεδιασμένου συνόλου. 

Η φυσική δημιουργία είναι πραγματικά αξεπέραστη. Τα πάντα γύρω μας είναι φτιαγμένα είτε για να επιφέρουν είτε για να αποκαθιστούν την ισορροπία, και μόνο η κακή χρήση των φυσικών πόρων και αγαθών είναι αυτή που προκαλεί κάθε είδους ανισορροπία και πρόβλημα. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

Ψάρια εναντίον χαπιών ω3...



Όσοι νοιάζονται για την υγεία της καρδιάς τους, είναι καλύτερα να τρώνε λιπαρά ψάρια, αντί να παίρνουν διατροφικά συμπληρώματα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις άνω των 20.000 ατόμων και διαπίστωσαν ότι η τακτική κατανάλωση ψαριών συνδέεται σαφώς με μειωμένο κίνδυνο καρδιολογικού προβλήματος, ενώ τα ευρήματα από την εξίσου τακτική κατανάλωση συμπληρωμάτων με ωμέγα-3 ήταν πιο ανάμικτα και ασαφή.

Ο Αμερικανικός Καρδιολογικός Σύλλογος συστήνει την κατανάλωση λιπαρών ψαριών (σολομού, σαρδέλας, τόνου, ρέγκας) δύο φορές την εβδομάδα και η νέα έρευνα επιβεβαιώνει τη σημασία αυτής της σύστασης.
Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να παίρνουν τα ωφέλιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που υπάρχουν στα ψάρια, όχι τρώγοντας τα ίδια τα ψάρια, αλλά μέσα από χάπια και κάψουλες ιχθυελαίων. Όμως, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, σε αυτή την περίπτωση τα οφέλη δεν φαίνεται να είναι εξίσου δεδομένα όπως με την κατανάλωση των ίδιων των ψαριών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Ένα μήλο την ημέρα ... τη χοληστερίνη κάνει πέρα!

 Μια νέα μελέτη δείχνει ότι η καθημερινή βρώση μήλων μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία της καρδιάς σε χρονικό διάστημα μόλις ενός μηνός, σε άτομα μέσης ηλικίας.


Σύμφωνα με τα ευρήματα, όσοι έτρωγαν ένα μήλο την ημέρα για περισσότερες από τέσσερεις εβδομάδες, μείωσαν την «κακή» χοληστερόλη τους- ουσία του αίματος η οποία συνδέεται με τη σκλήρυνση των αρτηριών- κατά 40%. Εκ παραλλήλου παρατηρήθηκε ότι, η λήψη σκευασμάτων που περιέχουν πολυφαινόλες –αντιοξειδωτική ουσία που βρίσκεται στα μήλα- αν και έχει παρόμοια επίδραση, δεν επιφέρει τα ίδια αποτελέσματα με την κατανάλωση φρέσκων μήλων.

Η «κακή» χοληστερόλη ή χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη (LDL), μπορεί να αλληλεπιδράσει με τις ελεύθερες ρίζες, οδηγώντας σε οξείδωσή της, η οποία ενδεχομένως να προκαλέσει φλεγμονή και βλάβη των ιστών. Κάπως έτσι ξεκινά και η αθηροσκλήρωση ή σκλήρυνση των αρτηριών, σύμφωνα με τον επικεφαλή ερευνητή καθ. Robert DiSilvestro από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Ο καθηγητής περιγράφει την καθημερινή κατανάλωση μήλων ως σημαντικά αποτελεσματικότερη στην μείωση της χοληστερόλης, σε σχέση με άλλα αντιοξειδωτικά που έχουν μελετηθεί, όπως είναι η ένωση κουρκουμίνης, το εκχύλισμα του πράσινου τσαγιού ή της ντομάτας.

Βρέθηκε ότι το πολυφαινολικό εκχύλισμα έχει καταχωρηθεί ως μετρήσιμο αποτέλεσμα εναντίον της χοληστερόλης, αλλά δεν είναι τόσο ισχυρό όσο η απευθείας βρώση των μήλων. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε επειδή υπάρχουν και άλλες ουσίες στα μήλα που συνεισφέρουν στο θετικό τους αποτέλεσμα, είτε σε κάποιες περιπτώσεις, επειδή αυτές οι βιοενεργές ενώσεις απορροφώνται καλύτερα όταν καταναλώνονται απευθείας από το τρόφιμο.

Επίσης, μέσω της μελέτης διαπιστώθηκε πως η βρώση φρέσκων μήλων έχει κάποιες επιπτώσεις και στα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο σάλιο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επιπτώσεις και στην υγεία των δοντιών. Γεγονός που πρέπει να μελετηθεί περεταίρω σε μια ξεχωριστή από εκείνη για τη χοληστερόλη έρευνα.

Γι αυτό συνεχίζω να φωνάζω μέσα από αυτό το blog για την αξία των καλών συνηθειών διατροφής!

Μάθετε περισσότερα επιστρέφοντας τακτικά στο iamatikoskafes.blogspot.gr Γραφτείτε στις ενημερώσεις μου! Μπορείτε και εσείς να συμμετάσχετε στην εκστρατεία για την αφύπνιση γύρω από την Υγεία και τη Διατροφή.

Και μήν ξεχνάτε. Εχουμε βρει την ισχυρότερη αντιοξειδωτική τροφή στη φύση. Είναι ο Βασιλιάς των βοτάνων και ονομάζεται Γανόδερμα. 

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας στο πάνω μέρος αυτής της σελίδας και θα σας στείλω  εντελώς δωρεάν και χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις, δείγματα από καφέ με Ganoderma ή/και κάψουλες με 100% φυσικό, δραστικό και ωφέλιμο Ganoderma.






Την επόμενη φορά: 

Ο Διαβήτης-μία ασθένεια που ΜΠΟΡΕΙΤΕ να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου