Σάββατο

ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΗΤΗ; ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ νο 1

Έχετε Διαβήτη; Μυστικά για να αποφύγετε τα Προβλήματα - Νο1


Όταν έχετε διαβήτη, οι καθημερινές σας συνήθεις μετράνε πολύ. Σε αυτή τη σειρά από τέσσερα άρθρα, θα μάθετε απλά βήματα για να γλιτώσετε από

  • Πόνους
  • Καρδιοπάθεια
  • Προβλήματα στα νεφρά

Ερώτηση: Κάνει να τρώω φρούτα;

Απάντηση:  Επιλέξτε τους σωστούς Υδατάνθρακες.

Ο διαβήτης ελέγχεται καλύτερα με ισορροπημένη διατροφή. Όμως, δεν είναι ισορροπημένο το να κόψετε εντελώς τους υδατάνθρακες. Απλώς χρειάζεται να επιλέξετε τροφές που περιέχουν μεν υδατάνθρακες, αλλά διασπώνται  αργά στο σώμα, προσφέροντας μια σταθερή πηγή ενέργειας για τις δραστηριότητές σας. Επιλέξτε:
  1. Σπιρουλίνα
  2. Φρέσκα Λαχανικά
  3. Φασόλια
  4. Δημητριακά Ολικής άλεσης
  5. Καρύδια
  6. Φρούτα
Φρούτα; (!) Και βέβαια! Δεν σας πειράζει το γεγονός ότι είναι γλυκά. Έτσι κι αλλιώς, οι υδατάνθρακες διασπώνται σε σάκχαρα μέσα στο σώμα σας. Όλα εξαρτώνται από τη σωστή ποσότητα σε κάθε σας γεύμα. Πιθανώς να χρειαστεί να απευθυνθείτε σε κάποιο διατροφολόγο για να σας μάθετε πόσο ακριβώς μπορείτε να φάτε. Αλλά μην τιμωρείτε τον εαυτό σας στερώντας του την απόλαυση (αλλά και τις πολύτιμες βιταμίνες), απλώς επειδή έχετε διαβήτη.


Ερώτηση: Πρέπει να χάσω βάρος;

Απάντηση:  Αν χρειάζεται, ναι... αλλά μην το παρακάνετε!

Όπως προαναφέραμε, ο διαβήτης ελέγχεται καλύτερα με ισορροπημένη διατροφή. Το σώμα σας δυσκολεύεται ήδη να τα βγάλει πέρα με το διαβήτη. Το παραπανίσιο βάρος μπορεί να ήταν μία από τις αιτίες, αλλά η ζημιά που προκαλεί δεν σταματά ποτέ! Όσο κρατάτε τα εξτρά κιλά, τόσο το χειρότερο για το διαβήτη σας. Αλλά μια εξαντλητική δίαιτα θα μπορούσε εξίσου να σας βλάψει! 

Ξεκινήστε απλά. Βάλτε μικρούς στόχους

Αν είστε υπέρβαροι, σκεφτείτε: χάνοντας 2-3 κιλά, 
  1. θα μειώσετε την αντίσταση των κυττάρων σας στην ινσουλίνη. 
  2. Θα μειώσετε το επίπεδο των σακχάρων στο αίμα σας. 
  3. Θα βελτιώσετε την πίεση του αίματος και τα επίπεδα χοληστερίνης σας. 
  4. Θα έχετε περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. 
Δεν είναι καταπληκτικά; Στοχεύστε απλά στο να καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες τρώτε. Για αρχή, κόψτε τα λίπη και τα τηγανητά από τη διαροφή σας. Τα οφέλη είναι τόσα, που μπορείτε να αποφασίσετε να κόψετε και τα τσιπς...

Αφού τα καταφέρετε, βάλτε στόχο να χάσετε ακόμα 2 κιλά. Θα νιώθετε τόσο όμορφα, που δεν θα θέλετε να τα παρατήσετε! Στο μεταξύ, πιθανώς να θέλετε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας με αυτό που αποκαλείται  αντίσταση στην ινσουλίνη. Ένας τρόπος να ελέγξετε αυτό το πρόβλημα, είναι να βάλετε στη διατροφή σας το Lion's Mane, ένα μανιτάρι με συστατικά που μειώνουν την ινσουλινοαντίσταση. To Lion's Mane  της DXN είναι μια πολύ καλή επιλογή.





Ερώτηση: Έχει σημασία το πόσο κοιμάμαι;

Απάντηση:  Πρέπει να κοιμάστε αρκετά!

Η ισορροπία είναι και εδώ το κλειδί. Αν κοιμάστε πάρα πολύ ή πολύ λίγο, ο εγκέφαλός σας αρχίζει να σας ξεγελά. Πιστεύοντας ότι κάτι σας λείπει, αυξάνει την όρεξη και μάλιστα σας οδηγεί να καταναλώσετε τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες. Το αποτέλεσμα είναι να βάλετε βάρος, αυξάνοντας τον κίνδυνο για προβλήματα όπως η καρδιοπάθεια. Βάλτε όρια. (δείτε περισσότερα εδώ) Ορίστε στο πρόγραμμά σας 7 με 8 ώρες ύπνου κάθε νύχτα. Αν πάσχετε από υπνική άπνοια, μην το αφήνετε! Η βελτιωμένη ποιότητα ύπνου μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Πώς θα βελτιώσετε τον ύπνο σας; Δοκιμάστε:
  1. Βάλτε πρόγραμμα - και τηρήστε το!
  2. Ασκηθείτε ελαφρά νωρίς το απόγευμα
  3. Κλείστε τις ηλεκτρονικές συσκευές σας μισή τουλάχιστον ώρα πριν κοιμηθείτε
  4. Χαμηλώστε τα φώτα
  5. Πιείτε ένα χαλαρωτικό αφέψημα. Το Γανόδερμα έχει αποδειχτεί ότι συντείνει σε καλύτερο ύπνο, με βαθύτερη φάση REM.
  • Ποιο ρόλο παίζει η άσκηση στο διαβήτη;
  • Ποιο είδος άσκησης σας ταιριάζει;
  • Γιατί πρέπει να παρακολουθείτε τα επίπεδα του σακχάρου σας ακόμα και αν δεν είστε διαβητικοί;
  • Παίζει ρόλο το άγχος στο διαβήτη;

Γραφτείτε στις ενημερώσεις μου για να μη χάσετε τη συνέχεια !

Γ.Η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου